STech akcelerator potpisao ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava

Poduzetnički akcelerator Split d.o.o. je početkom svibnja 2018. godine potpisao ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za provedbu projekta “Nova razvojna stepenica Poduzetničkog akceleratora Split”, financiranog kroz Europski fond za regionalni razvoj putem poziva “Pružanje visokokvalitetnih usluga za MSP putem poduzetničkih potpornih institucija (PPI)”.

Na području Splitsko-dalmatinske županije, izuzev Poduzetničkog akceleratora Split d.o.o., ne postoji ni jedan poduzetnički akcelerator čiji je primarni fokus pružanje savjetodavne poslovne usluge za razvoj rasta MSP-ova u postinkubacijskoj fazi, odnosno prijelaznoj fazi iz start-upa u dugotrajnu tvrtku koja preživljava upravo zahvaljujući razvoju i napretku. Ubrzavanje rasta kroz akceleratorsku podršku važna je poslovna poluga koja kritično nedostaje na području županije. Ključni identificirani problemi na tržištu Splitsko-dalmatinske županije vezani za rad poduzetničkih potpornih institucija razvoju MSP-ova, a koji su direktna posljedica nepostojanja odgovarajuće akceleratorske podrške, jesu:
1. Nepostojanje savjetovanja za upravljanje intelektualnim vlasništvom i inovacijama,
2. Nepostojanje mreže za povezivanje investitora i start-upa za rizično ulaganje kapitala,
3. Neadekvatna usluga savjetovanja o EU fondovima.
Vlasnik Poduzetničkog akceleratora Split d.o.o., uspješna je tvrtka UHY Savjetovanje d.o.o., doprinosi svojim iskustvom i stručnim znanjem kvaliteti pružene usluge akceleratora te će, kao tvrtka specijalizirana za poslovno savjetovanje i EU fondove, brinuti o svim fazama provedbe i pružanja usluge.

Vrijednost projekta je 701.367,62 kn, od čega 596.162,47 kn iz Europskog fonda za regionalni razvoj kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. Projekt traje od 01. svibnja 2018. do 01. studenog 2019. godine.

Glavni cilj projekta je povećanje ponude usluga stručne i savjetodavne podrške poduzetničke akceleracije za unaprjeđenje poduzetničkog sektora s naglaskom na inovacije u Splitsko-dalmatinskoj županiji kroz razvoj Poduzetničkog akceleratora Split. Projektom će se unaprijediti razina informiranja MSP-ova s naglaskom na tvrtke u razvoju, posebice u ključnim znanjima vezanim za vanjska financiranja i upravljanje intelektualnim vlasništvom.