Pravno savjetovanje o intelektualnom vlasništvu – 09.05. u hotelu Atrium

Radionica pod nazivom „STech Patent info days 1 – pravni savjeti u intelektualnom vlasništvu“ će se održati u četvrtak, 09. svibnja 2019., s početkom u 18 h u dvorani Hotela Atrium u Splitu (Domovinskog rata 49).

Radionicu vodi Mislav Bradvica, hrvatski odvjetnik poznat po svojem radu u polju parničnog prava, restrukturiranja te prava zaštite tržišnog natjecanja (više informacija na www.bmwc.hr).

Radionica je tematski podijeljena u 2 cjeline:

  • Uređenje međusobnih vlasničkih odnosa za tvrtke početnike: s obzirom da ljudi najrazličitijih profila osnivaju tvrtke, praksa je pokazala da oni obično budu izvrsni u svom području, no one osnovne vještine, poput pravnog strukturiranja poslovanja, im obično nedostaju. Iako se na svakom početku poslovanja aspekt vlasništva i vlasničkih odnosa čini sekundaran, jer se sav kapital i energija obično ulaže u sam proizvod ili uslugu koja je u centru pažnje, njegovo ispravno uređenje je iznimno važno kako bi se izbjegli kasniji sukobi i eventualne međusobne tužbe dojučerašnjih prijatelja i partnera. Stoga će se kroz ovu radionicu svim prisutnima objasniti pravne osnove uređenja odnosa unutar pravnih osoba te dati konkretni naputci i savjeti kako što bolje definirati međusobne odnose.

 

  • Softver kao predmet zaštite: s obzirom na rast tvrtki koje se bave razvojem softvera, posebno je interesantna tema korištenja intelektualnog vlasništva u IT području. Je li softver moguće patentirati, koji su načini zaštite intelektualnog vlasništva uopće primjenjivi na softver, čemu točno služi zaštita vlasništva, samo su neka od pitanja na koja će sudionici dobiti odgovor.

Broj sudionika je ograničen, stoga rezervirajte svoje mjesto čim prije putem obrasca:

 

Sudjelovanje je u potpunosti besplatno, dođite i saznajte kako razviti svoje poslovanje već danas!