Pravno savjetovanje o intelektualnom vlasništvu 23.05. u hotelu Atrium

Radionica pod nazivom „STech Patent info days 2 – pravni savjeti u intelektualnom vlasništvu“ će se održati u četvrtak, 23. svibnja 2019., s početkom u 10 h u dvorani Hotela Atrium u Splitu (Domovinskog rata 49).

Radionicu vode Mislav Bradvica, hrvatski odvjetnik poznat po svojem radu u polju parničnog prava, restrukturiranja te prava zaštite tržišnog natjecanja, te Kristina Rudec, pravnica koja se u svom radu većinom fokusira na područje zaštite osobnih podataka, savjetuje i pomaže klijentima u području elektroničkih komunikacijskih usluga (više informacija na www.bmwc.hr).

Radionica je tematski podijeljena u 2 cjeline:

  1. Pravna usklađenost poslovanja kroz zaštitu tvrtke i žiga

Tematski obuhvaća načelni pogled na pitanja usklađenosti poslovanja iz perspektive razvojnog puta društva.

Detaljnije će se proći osnovna razrada pojmova tvrtka i žig uz objašnjenje njihova značenja za poduzetnike (“u nastajanju”), kao i sljedeće:

  •  zakonom predviđeni i postupak registracije tvrtke i žiga,
  •  uvjete koji tvrtka i žig moraju zadovoljavati kako bi bili prihvaćeni od strane nadležnog tijela,
  •  potrebu postojanja razlikovnih obilježja tvrtke i žiga,
  • vrste žigova,
  • način uporabe tvrtke i žiga te
  • mogućnosti pravne zaštite tvrtke i žiga.

 

  1. Primjeri usklađenosti: tržišno natjecanje i GDPR

Iako naizgled naporna tema, naglasit će se važnost usklađivanja poslovanja sa zahtjevima zaštite tržišnog natjecanja i pravnih normi koje se odnose na zaštitu osobnih podataka kao složenim i bitnim elementima usklađenosti društava koji ostvaruju odnose s okolinom tj. posluju.

Naime, pravo tržišnog natjecanja kao svoje glavne ciljeve postavlja potrebu omogućavanja slobodnog natjecanja poduzetnika na tržištu, zaštitu konkurenata i u konačnici zaštitu samih potrošača. Stoga ovaj dio radionice poduzetnicima pojašnjava osnovne pojmove tržišnog natjecanja.

Poseban će se naglasak staviti i na promjene/novitete koji su u pogledu zaštite osobnih podataka uvedeni stupanjem na snagu Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka (GDPR). Naime, izvjesno je da će svaki poduzetnik u okviru svog poslovanja obrađivati veću ili manju količinu osobnih podataka klijenata, zaposlenika i sl. Stoga, se u ovom dijelu radionice nudi kratak vodič o načinu kako je preporučljivo organizirati poslovanje i koje je radnje potrebno provesti kako bi se što je više moguće umanjio rizik od kršenja normi koje uređuju područje zaštite osobnih podataka.

 

Broj sudionika je ograničen, stoga rezervirajte svoje mjesto čim prije putem obrasca:  

 

Sudjelovanje je u potpunosti besplatno, dođite i saznajte kako razviti svoje poslovanje već danas!