Poziv poduzetnicima – prijavite se za besplatne savjete Mreže mentora!

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) u sklopu projekta „Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija (PPI) putem Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) – Faza 2“ (BOND 2) poziva potencijalne poduzetnike, poduzetnike početnike kao i poduzetnike u fazi rasta i razvoja da se prijave za besplatnu uslugu mentorstva odnosno uključivanje u mrežu mentora. Ovo je prva mreža ovakve vrste koja povezuje stručnjake raznih profila na razini cijele Republike Hrvatske, a koji će biti na raspolaganju kao mentori poduzetnicima u pokretanju i razvoju poslovanja.

Tko se može prijaviti?

Korisnici koji će sudjelovati u procesu testiranja mentorskih usluga mogu biti pravne osobe definirane kao mikro i mali poduzetnici sa sjedištem na području Republike Hrvatske ili fizičke osobe s namjerom osnivanja mikro ili malog poduzeća sa sjedištem u Republici Hrvatskoj.

Područje mentoriranja i vrste mentorskih usluga

Mentorska mreža sastoji se od mentora savjetnika i mentora za razvoj poslovanja, okupljenih oko jednog područja poslovne stručnosti ili sektora gospodarske djelatnosti.

Mentori će usluge mentoriranja poduzetnika pružati kroz mrežu poduzetničkih potpornih institucija (PPI), koje su članice Mreže BOND. Riječ je o razvojnim agencijama, poduzetničkim centrima ili akceleratorima, poslovnim inkubatorima, tehnološkim parkovima, centrima kompetencija.

Kako se poduzetnici mogu prijaviti?

Pozivamo potencijalne poduzetnike, poduzetnike početnike kao i poduzetnike u fazi rasta i razvoja da se prijave za uslugu mentorstva putem prijavnog obrasca poduzetničkoj potpornoj instituciji (PPI-ju) na području svoje županije koja sudjeluje u mentorskom procesu kao dio mentorskog tima. Ova je usluga za poduzetnike besplatna.

STech akcelerator je jedna od odabranih poduzetničkih potpornih institucija s područja Splitsko-dalmatinske županije, a u tablici se nalaze i ostale PPI kojima se zainteresirani poduzetnici mogu obratiti.

 

E.C.H.R. d.o.o. SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA Matice hrvatske 15, 21000 Split info@echr.hr www.echr.hr
Javna ustanova Makarska razvojna agencija MARA SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA Franjevački put 2, 21300 Makarska info@mara-makarska.hr www.mara-makarska.hr
Poduzetnički akcelerator Split d.o.o. SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA Hrvatske mornarice 1H, 21000 Split boris.pekic@uhy.hr www.stechaccelerator.com
Poduzetnički centar Scala d.o.o. SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA Smiljanićeva 2, 21000 Split pc@scala.hr www.scala.hr
Poduzetnički centar Zovnica d.o.o. SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA Kralja Zvonimira 12, Imotski 21260 info@zovnica-imota.hr www.pcz-imotski.hr

 

Kako izgleda proces mentoriranja?

Mentoriranje je termin savjetovanja koje mentor pruža korisniku u trajanju od 60 minuta.

Korisnici će prije početka mentoriranja dobiti preporuku poduzetničke potporne institucije (PPI) o predloženim mentorima temeljem podnesene prijave. Na temelju evaluacije potreba za mentoriranje, PPI odabire do 3 mentora koja najbolje odgovaraju potrebama poduzetnika, povezuje korisnika i mentora elektroničkim putem te razmjenjuje kontakt podatke, šalje mentorski obrazac i navodi pravila u procesu testiranja mentoriranja. Korisnik i mentor samostalno dogovaraju termin sastanka u vrijeme i na mjestu na kojem im odgovara. Mjesto održavanja mentoriranja može biti uživo ili online.

Tijekom procesa testiranja mentorske mreže, poduzetnik može provesti najviše 30 sati mentoriranja s 1 ili više mentora.

 

Ne gubite vrijeme, prijavite se odmah i unaprijedite svoje poslovanje!