[Poduzetnički kafić] Kako bezbolno prenijeti poslovanje?

Kako bezbolno prenijeti poslovanje na obitelj, zaposlenike ili drugu firmu?
Koliko puta smo čuli da je u nekoj firmi najveći problem “šefov sin” koji se u sve miješa, a ništa do kraja ne odradi, ili kada novi menadžer ili firma bez riječi zamijene dugogodišnje dobavljače u firmi s novima upitnih referenci?
Možda i stotinu puta, ali postoje i oni poduzetnici koji znaju kako “prirodnije” uvesti djecu u posao ili koliko se neki zaposlenik treba educirati da nastavi voditi uhodani posao.
Kako to rade oni koji nemaju problema s vlastitom egom i žele napraviti “sve kako treba”, poslušajte na trećem izdanju Poduzetničkih kafića, u četvrtak, 16. rujna 2021. u 18 sati u MedilS-a /Šetalište Ivana Meštrovića 45/ Split.
Tko će prenijeti svoje primjere iz prakse?
• Helena Budiša (HB EKONOM), direktorica, vlasnica i suvlasnica više firmi iz grupacije UHY in Croatia, čija su specijalizacija revizija, računovodstvo, poslovno i porezno savjetovanje te EU fondovi. Europska je ambasadorica ženskog poduzetništva i izvršna dopredsjednica HUP-a.
• Marijan Kegalj (Electronic Security), od 2009. godine do danas prošao je sve poslovne funkcije u ES-u radeći kao: Prodajni predstavnik, Key account, Voditelj prodaje i marketinga i Član uprave, što je svakako neprocjenjivo iskustvo.
• Mirela Alpeza (CEPOR), izvanredna profesorica na Ekonomskom fakultetu u Osijeku i direktorica Centra za politiku razvoja malih i srednjih poduzeća (CEPOR) u Zagrebu, gdje je pokrenula niz inicijativa čiji je cilj podrška poduzetnicima kod prijenosa poslovanja.
Panelistima će moderirati TV novinar Rade Županović koji je i sam ima iskustva u obiteljskom OPG-u pa zna kako se u hrvatskoj poljoprivredi prenose poslovi s “oca na sina”.
Poslušajte njihove priče, podijelite i svoja iskustva, ali i dobre primjere iz prakse. Znanje je tu da ga dijelimo.
Ovo je treći od osam planiranih Poduzetničkih kafića koje provodimo u sklopu projekta “STech Standard – Poduzetništvo na dlanu”, a cilj je organizirati druženja poduzetnika s iskustvom i onih koji to tek žele postati da se upoznaju, razmijene iskustva, ali i da daju kakav savjet s kojim će izbjeći početničke greške.
Organizator je STech Akcelerator, a sredstva su osigurana iz EU fondova.
Sudjelovanje je besplatno, ali je prijava obvezna putem obrasca na linku
Očekivano trajanje panela je cca 1 sat, a nakon toga druženje i osvježenje.