Otvoren natječaj EIT Digital 2021. “Za snažnu digitalnu Europu”

EIT Digital, europska organizacija koja za cilj ima osnažiti paneuropski digitalni ekosustav podržavajući pokretanje startupova i novih proizvoda, djeluje na partnerskom principu te sredstva prikupljena članarinama usmjerava u svoje programe i natječaje za dodjelu sredstava poduzetnicima.

U jeku krize COVID-19 dobra je vijest otvaranje natječaja pod nazivom “EIT Digital: For a Strong Digital Europe”, namijenjen pokretanju digitalnog tehonološkog startupa ili proizvoda ili isporuke programa poduzetničkog obrazovanja.

Natječaj je otvoren početkom ožujka 2020. u dva područja:

TVORNICA INOVACIJA (pokretanje startupova i novih proizvoda) i
PODUZETNIČKA AKADEMIJA (edukativni programi za digitalnu tehnologiju).

Program rada 2021. godine EIT Digital vodit će se EIT-ovim strateškim planom inovacija 2020-2022 EIT Digital Strategic Innovation Agenda 2020-2022, koji identificira 5 strateških područja kojima bi start-up-i, proizvodi i obrazovni programi trebali pridonijeti kako bi se izgradila snažna digitalna Europa:

1) digitalna industrija (IoT, sigurnosni prijenos podataka, AI)
2) digitalni gradovi (gradovi kao platforma podataka – data platform)
3) digitalna industrija (održiva digitalna rješenja u industrijskoj proizvodnji)
4) digitalna dobrobit (rješenja za unapređenje kvalitete življenja)
5) digitalne financije (samostalna ugradbena rješenja vezana za digitalno plaćanje)

Prijedlozi trebaju biti pripremljeni u skladu sa smjernicama EIT Digital-a koji se nalaze u popratnoj dokumentaciji, što uključuje jasno pojašnjenje kako tehnološki korespondiraju s nekim od pet EIT digitalnih strateških područja, opis nove tehnologije, poslovni i strateški plan, opisane načine izlaska na tržište, definirane ključne pokazatelje uspješnosti (KPI-Key Performance Indicators) u skladu sa EIT Digital-om itd. Tim EIT Digital-a Vam je na raspolaganju u pomoću oko pripreme Vaših prijedloga, povezivanju s europskim partnerskim timovima i olakšava podnošenje prijedloga kroz potpuno online iskustvo.

Rok za prijavu je 07. svibnja 2020. godine. 

Odabir projektnih prijedloga će biti završen do kraja lipnja 2020., a aktivnosti se očekuju da će započeti sa 1. siječnja 2021. godine.

Ukoliko vam treba pomoć oko komuniciranja s EIT-om ili oko pripreme projektne prijave, pišite nam na info@stechaccelerator.com i dogovorite virtualni sastanak s našim stručnjacima već danas!