[Online poduzetnički kafić] Koliko Hrvatska uopće ima zelene energije? Srijda 16.03. u 12 sati

Sada, kada pitanje nestašice plina kao jednog od glavnih neobnovljivih izvora energije u Hrvatskoj postaje pitanje dana, ostaje nepoznanica-  koliko Hrvatska, uopće, ima obnovljivih, zelenih izvora energije?

Jesmo li kao društvo spremni na zelenu tranziciju i koliko poduzetnici shvaćaju važnost zelene energije?

Nacionalnim planom Oporavka i otpornosti za gospodarstvo osigurano je 25 milijardi kuna privatnom i javnom sektoru. Postoji jedna mala “caka” – svi projekti koji budu aplicirali za ove novce morat će, u većoj ili manjoj mjeri, imati u sebi integriranu zelenu komponentu ili se sredstva neće moći iskoristiti.

STech akcelerator u ovom Poduzetničkom kafiću dovodi bivšeg pomoćnika ministra za gospodarstvo, stručnjaka za obnovljive izvore energije i voditelja razvoja IT tvrtke koji će nam odgovoriti na sva goruća pitanja.

Besplatno se prijavite i poslušajte ih ove srijede 16.03. u 12h. Panelisti ovog sedmog ZOOM online panela su:

  1. Zdeslav Matić – Renergis

Vlasnik konzultantske tvrtke RENERGIS d.o.o. obavljao je  najodgovornije dužnosti u hrvatskoj energetici kao pomoćnik ministra gospodarstva za energetiku i rudarstvo, ravnatelja HANDA-e, člana upravnog vijeća HERA-e, člana upravnog vijeća Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te predsjednika upravnog vijeća Energetskog instituta Hrvoje Požar.

  1. Mate Rebić – Struya

Mate ima više od 18 godina iskustva u razvoju i implementaciji energetskih projekata u Hrvatskoj i inozemstvu, specijaliziran je u području energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije sa velikim operativnim iskustvom u strateškom razvoju i provedbi zakonodavnih okvira i smjernica energetskih politika Republike Hrvatske i EU. Konzultant je na nizu razvojnih projekata za Svjetsku banku (WB) i Europsku banku za obnovu i razvoj (EBRD). Sa grupom kolega trenutno apsolutno posvećen razvoju inženjersko-konzultantske startup priče pod brandom STRUYA.

  1. Marin Curavić – IT SISTEMI

Marin je voditelj razvoja poslovanja u tvrtki IT SISTEMI koja provodi projekt „Razvoj integriranog rješenja za upravljanje imovinom i podršku investicijskim procesima projektiranja, planiranja i provedbe izgradnje obnovljivih izvora energije“. On će nam dati uvid u održive tehnologije i obnovljive izvore energije iz perspektive IT tvrtke koja je sasvim slučajno ušla u priču o održivosti.
Ovaj Poduzetnički kafić koji STech akcelerator provodi u sklopu projekta “STech Standard – Poduzetništvo na dlanu”, a cilj mu je organizirati upoznavanja poduzetnika i stručnjaka u određenom području u svrhu razmjene iskustava i izmjenu savjeta.

Organizator je STech Akcelerator, a sredstva su osigurana iz EU fondova. Sudjelovanje je besplatno, ali je prijava obvezna putem obrasca na linku: https://us06web.zoom.us/webinar/register/WN_8zbS1skySUmz31PtrMFLTQ preko ZOOM platforme.

Očekivano trajanje panela je 1 sat.

Poduzetnički akcelerator Split d.o.o., u vlasništvu UHY Savjetovanja d.o.o. i dio grupe UHY in Croatia, trenutno provodi projekt pod nazivom „STech Standard – Poduzetništvo na dlanu“.

Projekt se provodi u periodu od 01. travnja 2020. do 01. travnja 2022. godine. Ukupna vrijednost projekta je 799.909,32 kn, od čega 595.097,73 kn iz Europskog fonda za regionalni razvoj kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.