Najava radionica i predavanja unutar Stech akceleratora

U sklopu projekta “Nova razvojna stepenica Poduzetničkog akceleratora Split”, organizirat će se niz predavanja i radionica namijenjenih malim i srednjim poduzetnicima s područja Splitsko-dalmatinske županije, ali i cijele Hrvatske.

Glavni cilj projekta je povećanje ponude usluga stručne i savjetodavne podrške poduzetničke akceleracije za unaprjeđenje poduzetničkog sektora s naglaskom na inovacije u Splitsko-dalmatinskoj županiji kroz razvoj Poduzetničkog akceleratora Split. Projektom će se unaprijediti razina informiranja MSP-ova s naglaskom na tvrtke u razvoju, posebice u ključnim znanjima vezanim za vanjska financiranja i upravljanje intelektualnim vlasništvom.

Stoga će se u nizu predavanja i radionica od ožujka do lipnja 2019. godine obrađivati sljedeće teme:

• Varijante vanjskog financiranja projektnih ideja za razvoj poslovanja (od EU fondova, HBOR-a i komercijalnih banaka do venture capital i mirovinskih fondova)
• Savjetovanje za provjeru inovativnog koncepta (proof of concept)
• Savjetovanje o procesu prijave patenta i informiranje o upravljanju intelektualnim vlasništvom
• Ulaganja u poslovanje posredstvom poslovnih anđela

Predavači su renomirani stručnjaci iz područja intelektualnog vlasništva, registracije patenata i postupka provjere inovativnog koncepta, kao i predstavnici poslovnih anđela iz Hrvatske, Mađarske i Austrije te mirovinskih i venture capital fondova iz Hrvatske i EU.

Detaljnije informacije o točnom datumu i mjestu održavanja predavanja i radionica bit će objavljene uskoro.